Rozhodli jsme se vám nabídnout recept na pravou českou bublaninu. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších receptů. Nějaký ta třešeň se na vlastní nebo rodinné zahrádce vždycky najde. A příprava bublaniny není nikterak náročná.

Takže vám přejeme dobrou chuť a pokud byste měli vlastní tip na vylepšení tohoto receptu nebo jak ho děláte vy, tak ho můžete nechat v komentářích pod tímto článkem.

Typ: dezert (pečený)

Doba přípravy: 50minut

Počet porcí: pro celou rodinu

Náročnost: Střední

Přísady:

  • 350 g hladké mouky
  • 0,25 l mléka
  • třešně
  • 70 g másla
  • 2 ks vejce
  • 220 g práškového cukru
  • 1 špetka citrónové kůry
  • 1/2 kypřicího prášku do pečiva

Příprava receptu:

Nejdříve utřeme žloutky s cukrem a máslem. Pak přidáme mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru a mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch klademe třešně a pečeme cca čtyřicet minut.