Hodně se nás ptáte na recept na pravý Český guláš s houskovým knedlíkem. Tak jak ho znáte z většiny českých restaurací. Díky následujícímu receptu si ho ale můžete snadno udělat i doma. Tady je jedna z nejznámějších verzí tohoto tradičního českého jídla.

Typ: Hlavní jídlo

Doba přípravy: 45 minut

Porce: 4

Přísady (suroviny):

  • 750 g vepřové plece
  • 4 velké cibule
  • lžíce sádla
  • lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého pepře
  • lžička zázvoru
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček jalovce
  • 1 bobkový list
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kečupu
  • masox
  • sůl
  • jíška

Postup přípravy:

Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, všechno koření, prolisovaný česnek, zalijeme a dusíme v tlakovém hrnci asi 25 minut. Po uvaření vyjmeme koření, jak se nám povede, přidáme kečup a zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem, nebo s chlebem.