Chcete znát originální a nejlepší recept na přípravu skvělého bifteku ze svíčkové? Na přípravě bifteku není v podstatě nic složitého. Důležité je mít hlavně kvalitní maso a také koření a pak mít cit pro svojí pánev a poznat, kdy je biftek správně propečen. Takže směle do toho!

Jako přílohu můžete zkusit třeba řecké brambory patatas. Spolu s biftekem tvoří opravdu výbornou kombinaci.

Typ: Hlavní jídlo

Doba Přípravy: 20 minut (+ min 1 hodina odležení masa)

Porcí: 2 – 3

Krásný biftek

Přísady:

  • 800 g hovězí svíčkové
  • drcený pepř na steaky
  • lžička soli
  • olivový olej a olej na smažení

Postup přípravy:

Začneme tím, že svíčkovou nakrájíme na 2-3 cm špalíky, které otevřenou dlaní naklepeme (nikoliv paličkou!). Následně je osolíme, popepříme, pepř vtlačíme do masa, potřeme olivovým olejem a dáme na hodinu odležet do ledničky.

Na rozpáleném tuku opečeme 3-4 minuty z každé strany a při této délce pečení máme středně propečený biftek (médium).
Podáváme s hranolky nebo opečenými brambory a tatarkou. Často se biftek podává s volským okem, které však není podmínkou.